Cansu Özcömert ile tanışın

Yeni Sesler|

Yeni Sesler köşemizde bu haftaki konuğumuz Kadıköylü bağımsız müzisyen ve söz yazarı Cansu Özcömert oldu.

2015 yılından itibaren kendi şarkılarının ilk demo kayıtlarını yapmaya başlayan müzisyen, 2020’nin ortalarında ilk tekliğini Hayat Güzel Aslında adıyla dijital platformlardan servis etti. Peşinden bir ay sonra ikinci tekliği Hikâyelerde Kaldım geldi.

Otuz dört yaşındaki şarkıcı, geride kalan günlerde ise tüm enstrümanları, aranjmanı, beste ve sözleri kendisine ait olan dört şarkılık bir kısaçalar servis etti. No Boundry for Us isimli bu enstrümantal çalışmayı Spotify üzerinden hemen dinleyebilirsiniz.

Özcümert, tarafımıza gönderdiği metinde şu cümleleri belirtiyor: 1987 yılında İstanbul’da bu zamana kadar en yoğun kar mevsiminin yaşandığı anda dünyaya gözlerimi Moda’da açtım. Şehrin kalabalık ve renkli karakteri içinde ve aynı zamanda Heybeliada doğasının içinde sessiz, dingin bir hayat yaşıyorum. İlk gitarla buluşmamı sağlayan anne ve babam sayesinde, ailedeki yakınlarımın temel bilgileri öğretmesi ile gitar çalma serüvenim başladı. Babamın plak koleksiyonu sayesinde de rock, blues, jazz, ballad müzik tarzlarının güzelliği ile tanıştım. Lise yıllarımda yeraltı topluluklarla grup müziğini öğrenerek gerek sahne, gerek stüdyo kayıtlarında bulunup müziğin içinde yaşamaya devam ettim.”

 

Comments are closed.