Giacometti’nin avizesi milyonlarca dolara satılacak

Zaman Makinası|

İngiltere’de bir antika dükkanından 309 dolara satın alınan ve İsviçreli heykeltıraş Alberto Giacometti’ye ait olduğu belirtilen avize, müzayedede milyonlarca dolara satışa çıkarılacak.

Bu avize, Christie’s Müzayede Evi’nde satışa çıkarılacak. Avizeyi bu kadar değerli kılan, 1966’da hayatını kaybeden İsviçreli heykeltıraş ve ressam Alberto Giacometti’ye ait olması. 1960 yılında İngiliz ressam John Craxton, benzersiz aydınlatma armatürünün, Alberto Giacometti’nin merhum arkadaşı, koleksiyoner ve sanat hamisi Peter Watson’a ait olduğunu fark ettiğinde ofisinin önünden geçiyordu. Giacometti, özel avizeyi arkadaşı Peter Watson için üretmişti.

Giacometti, müzayedelerde satılan en pahalı heykellerden bazıları olan L’homme au doigt ve L’homme qui marche I gibi uzun figürlü heykelleriyle tanınıyor. 1966’da altmış beş yaşındayken hayata veda eden sanatçı, sürrealizmden etkilenerek bu avize de dahil olmak üzere heykel dilini konuşan birçok benzersiz parça yarattı.

Comments are closed.