Noel Gallagher: “Oasis’in geri dönüşü anlamsız”

Zaman Makinası|

Noel Gallagher önceki gün Londra merkezli TV programı Pub Talk’a konuk oldu ve burada kapsamlı bir mülakat verdi.

Konu bir yerde Oasis’in geri dönüşüne geldiğinde Noel şunları söyledi: “Bunun hiçbir anlamı yok. Oasis geri dönmemeli. On üç yıldır ortada bile yok ama hala zirvede. Üzerine eklenecek bir şey yok. Şimdi söyleyeceklerim komik gelebilir ama belirteceğim. Oasis şu anda her yıl birlikteyken sattığımızdan daha çok plak satıyor. Artık insanların gözünde hiç olmadığımız kadar popüleriz ve bundan çok memnunum. Yaşandığı gibi bırak, efsane olarak bırak. Benim Oasis hakkında söyleyeceklerim bu kadar.”

1991 yılında temelleri atılan Oasis, Liam Gallagher liderliğinde yola çıktı. Kısa bir süre sonra Noel, kardeşinin yanına dahil oldu ve yazdığı, bestelediği şarkılarla grubun başarılı olmasında en büyük etken haline geldi. Liam ise bu görüşe karşı çıkıyor ve şunları söylüyor: “Evet şarkıları abim olacak o s*k kafası yazmış olabilir ama benim vokalim olmasaydı şu an Oasis de olmazdı.” Ayrıca Liam’ın olası bir Oasis geri dönüşüne dair düşünceleri de Noel’den farklılık gösteriyor: “Bir gün mutlaka gerçekleşecek. Buna o patates kafa da engel olamayacak. Çok yakında Oasis’i sahnede görmek istiyorum.”

Son söz olarak şu bilgiyi not düşelim: Oasis’in tüm şarkı ve imaj haklarının %51 oranı Noel’in elinde olduğu için grubun geri dönüşü için Liam’ın abisini kesin olarak ikna etmesi gerekiyor.

Comments are closed.